Wintersport in Tsjechië

Tsjechië is een prima wintersportbestemming. Er zijn verschillende gebieden voor een mooie wintersportvakantie. Het meest bekende wintersportgebied ligt in het noorden van Tsjechië tegen de Poolse grens en heet het Krknoše of Reuzengebergte . Midden in dit gebied ligt de plaats Špindlerův Mlýn. In Špindlerův Mlýn kunt u uw hart ophalen. Hier vind u voldoende skimogelijkheden maar ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.
De liften zijn modern en de pistes worden goed onderhouden. Het hoogste punt is 1235m en er zijn 26km geprepareerde pistes.
Lees meer: Wintersport in Tsjechië

Praag

Eén van de mooiste steden van Europa is Praag. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag ligt aan de rivier Vltava en heeft als bijnaam ‘De Gouden Stad’.
Bedřich Smetana schreef tussen 1874 en 1878 ‘Ma vlast’ (mijn vaderland), een cyclus van zes symphonische gedichten.
De gedichten beschrijven landschappen, sagen en legenden van Bohemen.
Lees meer: Praag

Burchten en kastelen

In heel Tsjechië liggen wel meer dan 2500 kastelen. Veel ervan zijn de moeite waard om te bekijken.
In Český Krumlov ligt het prachtige kasteel gebouwd door de familie Rožmberk die in hun wapen de vijfbladige roos had en die in je overal in Tsjechië kunt tegenkomen. Het bewijs dat de grond aan deze familie toebehoorde. Door financiële problemen moest
Lees meer: Burchten en kastelen

Wat biedt Tsjechië nog meer?

Natuur

Prachtige natuurgebieden zoals de Šumava, Český ráj, Adršpach, Moravský Kras en České Švýcarsko.
In het noorden van Tsjechië liggen de Lužické hory. In dit gebied zijn veel natuurreservaten en de prachtigste rotsformaties. De beroemdste is Panská Skála. Deze basalt rotsformatie is als een door de natuur gebouwd orgel.Een boottochtje door de grotten? Dit kan in de Moravský Kras. Een geweldige ondergrondse wereld.
Lees meer: Overige bezienswaardigheden

 
Terug

Radost
Graveurstraat 5
3828 DH Hoogland
Tel. 033 - 4727567
KvK-nummer:
32 15 81 22 0000
Volg ons