Burchten en kastelen

 
Český Krumlov
CeskyKrumlov

In Český Krumlov ligt het prachtige kasteel gebouwd door de familie Rožmberk die in hun wapen de vijfbladige roos had en die in je overal in Tsjechië kunt tegenkomen. Het bewijs dat de grond aan deze familie toebehoorde. Door financiële problemen moest het kasteel verkocht worden. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het stadje Český Krumlov dat omarmd wordt door de rivier de Vltava.

 
 
 
 
 
 
Karlštejn
Karlstejn

De burcht is gebouwd omstreeks 1348 door Karel IV. Het kasteel is hoog op een berg gebouwd en was voor vijanden maar moeilijk te bereiken. De burcht ligt ongeveer 30 km ten zuid-westen van Praag. In de burcht zijn wel vier kapellen te vinden die door Karel IV de mogelijkheid boden om in alle rust te bidden.

 
 
 
 
 
 
 
Pernštejn
Pernstejn

Pernštejn is een prachtig stoer kasteel dat in de 13e eeuw gebouwd is. Het kasteel is wel diverse keren her- en verbouwd. Het kasteel ligt op de top van een rots van 427m. Een veilige plek! Er gaat een legende over de witte dame van Pernštejn. Deze dame was een dienstmaagd die te veel in de spiegel keek en te weinig naar de kerk ging. Als u in het kasteel bent en in een spiegel kijkt bent u volgens de legende binnen een jaar alle schoonheid verloren.

 
 
 
 
 
Hluboká nad Vltavou
Hluboka

Ten noorden van de stad České Budějovice ligt het kasteel Hluboká. Dit kasteel is gebouwd op de plek waar sinds de 13e eeuw al een vroeggotische burcht stond. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw heeft het kasteel zijn huidige uiterlijk gekregen. Dit gebeurde in opdracht van de toenamlige eigenaar, Vorst Johann Adolf II van Schwarzenberg. Als voorbeeld voor Hluboká heeft Windsor Castle gediend.
Hluboká geldt als één van de mooste kastelen van Tsjechië.
Het kasteel is het gehele jaar geopend en er worden dagelijks rondleidingen verzorgd. Het kasteel is tegenwoordig in het bezit van de Tsjechische staat. Rondom het kasteel is een prachtig park aangelegd.

 
 
Hrad Sloup
Sloup

Het ziet er uit als een rotsformatie maar als je dichterbij komt zie je dat er een burcht op gebouwd is. De rotsformatie bestaat uit zandsteen op en in de rots is daar dankbaar gebruik van gemaakt door trappen uit te hakken en gangen te maken. De burcht is leeg. Geen meubelen, schilderijen of wandkleden. Wel een prachtig uitzicht over de omgeving. Bezichtiging is mogelijk.

 
 
 
 
 
 
Trosky
PannaBaba

Trosky is een kasteelruïne die al van verre te zien is. Het ligt vlak bij het prachtige Boheems Paradijs, een mooi wandelgebied met ook hier weer veel zandsteenformaties. De hoogste toren wordt Panna (maagd) genoemd en de laagste Baba (oude vrouw).

 
 
 
 
 
 
Terug

Radost
Graveurstraat 5
3828 DH Hoogland
Tel. 033 - 4727567
KvK-nummer:
32 15 81 22 0000
Volg ons