Wintersport in Tsjechië

Tsjechië is een prima wintersportbestemming. Er zijn verschillende gebieden voor een mooie wintersportvakantie. Het meest bekende wintersportgebied ligt in het noorden van Tsjechië tegen de Poolse grens en heet het Krknoše of Reuzengebergte . Midden in dit gebied ligt de plaats Špindlerův Mlýn. In Špindlerův Mlýn kunt u uw hart ophalen. Hier vind u voldoende skimogelijkheden maar ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.
De liften zijn modern en de pistes worden goed onderhouden. Het hoogste punt is 1235m en er zijn 26km geprepareerde pistes.

Iets meer naar het westen liggen de plaatsen Harrachov en Rokytnice nad Jizerou. Ook hier kunt u lekker skiën.
Harrachov staat bekend om zijn ski-schans waar onder andere World Cup wedstrijden schansspringen worden georganiseerd. Ook hier zijn mooie langlaufroutes. Het hoogste punt in Harrachov is 1020m.

In het noord-westen van Tsjechië ligt het skigebied Klínovec. Hier kunt u naar hartelust skiën en langlaufen. Er liggen hier twee skigebieden vlak bij elkaar. Het skiareál Klinovec en Jachymov. Vanaf deze skigebieden heeft u uitzicht op het in Duitsland gelegen skigebied Oberwiesenthal.

In het zuid-westen ligt bij Železná Ruda het skigebied Špičák. Dit gebied is minder groot dan Klínovec of Krknoše maar u kunt er rustig skiën. Ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden. Wilt u een dag een grotere uitdaging? Net over de grens in Duitsland ligt het skigebied Großer Arber.

Terug

Radost
Graveurstraat 5
3828 DH Hoogland
Tel. 033 - 4727567
KvK-nummer:
32 15 81 22 0000
Volg ons