Overige bezienswaardigheden

Wat biedt Tsjechië nog meer?

Natuur
Prachtige natuurgebieden zoals de Šumava, Český ráj, Adršpach, Moravský Kras en České Švýcarsko.
In het noorden van Tsjechië liggen de Lužické hory. In dit gebied zijn veel natuurreservaten en de prachtigste rotsformaties. De beroemdste is Panská Skála. Deze basalt rotsformatie is als een door de natuur gebouwd orgel. Een boottochtje door de grotten? Dit kan in de Moravský Kras. Een geweldige ondergrondse wereld.

Kuuroorden
Karlovy Vary en Mariánské Lázně zijn bekende kuuroorden in Tsjechië. Maar Karlovy Vary is ook beroemd om het water uit de ‘dertiende bron’: Becherovka. Ook de oplatky, twee dunne wafels met daartussen vanille, chocola, hazelnootcreme enz. komt hier vandaan. Voor Boheems Kristal kunt u ook in Karlovy Vary terecht.
Mariánské Lázně is eveneens een prachtig kuuroord. Mariánské Lázně is tevens beroemd om zijn ‘zingende fontein’. Elke twee uur begint het waterorgel te spelen. Dan vormen muziek en water een prachtig samenspel.

Bier
De Tsjechen zijn echte bierdrinkers. Vooral het bier dat in Tsjechië gebrouwen wordt. Er zijn diverse bierbrouwerijen te bezoeken.
Steden
meestal met mooie pleinen die omringd zijn door restaurantjes en winkels. Op veel pleinen zult u ook de zogenaamde pestzuilen zien. Deze zuilen zijn gebouwd ter nagedachtenis aan de pest.

Krakonoš
De reus en berggeest van het Reuzengebergte. Hij is het onderwerp van vele legenden en sprookjes. In het reuzengebergte kunt u hem overal tegenkomen.
Krakonos

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug

Radost
Graveurstraat 5
3828 DH Hoogland
Tel. 033 - 4727567
KvK-nummer:
32 15 81 22 0000
Volg ons